WARSAW, 17 DECEMBER 2013 –  CONCEPT RESTAURANT

Street Krakowskie Przedmieście 16/18

.

concept warszawa

 

RESTAURACJA CONCEPT

.

We wtorek 17 grudnia 2013 r. o godz. 13.00 w warszawskiej Restauracji CONCEPT na Krakowskim Przedmieściu 16/18 Oficyna odbył się zasiadany lunch połączony z degustacją wysokogatunkowych win 13, w większości nie dystrybuowanych dotychczas w Polsce producentów, pochodzących z kilku rejonów Włoch – Toskanii, Piemontu, Umbrii, Sardynii, Emilii Romanii i Bazylikaty.

Podczas lunchu, prezentującego wyłącznie najlepsze wina producentów, serwowane byly dania na bazie toskańskiej, BIAŁEJ TRUFLI z podflorenckiego San Miniato.

.

Tuscany White Truffle (foto Mostra Mercato nazionale del Tartufo Bianco di San Miniato)

 

Spotkanie adresowane było dla 20 profesjonalistów z branży win – importerów, restauratorów zajmujących się importem win oraz przedstawicieli prasy specjalistycznej. 

 

 LISTA PRODUCENTOW I WIN

BADIA DI MORRONA„N’Antia” IGT Toscana Rosso 2009

BOSCARELLI – Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2010

FATTORIA CASA DI TERRA„Moreccio” DOC Bolgheri Rosso 2010

FATTORIA LAVACCHIO “Cedro” Riserva DOCG Chianti Rufina 2008

IL MORO „Il Moro di San Giovanni” IGT Toscana Rosso 2010

PODERE LA CHIESA „Sabiniano di Casanova”  IGT Toscana Rosso 2008

COLLE SANTA MUSTIOLA „Poggio ai Chiari”  IGT Toscana Sangiovese 2005

TENUTA LENZINI – Syrah IGT Toscana Rosso 2009

GIACOMO FENOCCHIO –  „Bussia” Barolo DOCG 2009

DI FILIPPO – Sagrantino di Montefalco DOCG 2009

TAVERNAAglianico del Velture DOC 2009

AGRILECIS – Vermentino di Sardegna DOC 2012

MANICARDI“Vigna Ca’ del Fiore” DOC Lambrusco Gasparossa 2012

.

PDF: BROSZURA – LUXITALYWINE&WHITE TRUFFLE 17 grudnia W-wa

.

 

Organizacja:

Katarzyna Maciejewska Serra  dziennikarz

Linkedin: Kasia Maciejewska Serra

e-mail: luxitalywine@gmail.com

PR VINO Communicare il Vino

Via Grotta delle Fate 41/22

Office (00 39) 0586 95 27 27
Fax (00 39) 0586 95 06 82
www.pr-vino.it

Riccardo Gabriele

rg@pr-vino.it

Ph. P (00 39) 338 73

 

 

RANKING WIN – CLASSIFICA DEI VINI

W rankingu win degustowanych podczas lunchu LUXITALYWINE & WHITE TRUFFLE, który odbył się 17 grudnia 2013 r. w warszawskiej Restauracji CONCEPT na Krakowskim Przedmieściu, wzięło udział 13 uczestników spośród obecnych gości. Podjęli się oni zadania wytypowania ich zdaniem trzech najlepszych win spośród 12-tu degustowanych.

Ranking wykazał, iż każde z degustowanych win zostało zauważone, zdobywając od dwóch do pięciu głosów. Zważywszy na profesjonalizm naszych ekspertów, świadczy to o ich wysokim poziomie jakościowym.

 IT

Per valutare l’interesse e le preferenze dei operatori del settore vino in Polonia presenti durante la degustazione di Varsavia, li abbiamo chiesto di scegliere tra 12 vini degustati 3 secondo loro migliori.  In conclusione del evento 13 ospiti, tra importatori dei vini e giornalisti del settore, ci hanno consegnato le loro schede in maniera anonima.

La classifica ha dimostra, che tutti i vini degustati hanno trovato un apprezzamento tra Nostri ospiti raggiugendo dai 2 ai 5 voti.

 

Legenda – Leggenda:

I-IIIII     ilość wszystkich głosów oddanych na konkretne wino – il numero dei voti complessivi per ogni vini

1-3     pozycja wina w rankingach poszczególnych gości – la posizione del vino nei singoli voti

 

  1. TAVERNA – „Aglianico del Velture” DOC 2009   – IIIII (1,2,3,3,3)
  2.  PODERE LA CHIESA – „Sabiniano di Casanova”  IGT Toscana Rosso  2008  –  IIIII (2,2,2,2,3)
  1. BOSCARELLI – Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2010  – IIII (1,1,1,2)
  2. FENOCCHIO – Barolo „Bussia” DOCG 2009   IIII ( 1,2,2,2)
  3. FATTORIA LAVACCHIO – “Cedro” Riserva DOCG Chianti Rufina 2008  – IIII ( 1,1,1,3)
  4. FATTORIA CASA DI TERRA – „Moreccio” DOC Bolgheri Rosso 2010  –  IIII (1,3,3,3)
  1. DI FILIPPO – Sagrantino di Montefalco DOCG 2009  – III (2,3,3)
  1. MANICARDI – “Vigna Ca’ del Fiore” DOC Lambrusco Grasparossa 2012   – III (3,3,3)
  1. COLLE SANTA MUSTIOLA – „Poggio ai Chiari”  IGT Toscana Sangiovese 2005  – II (1, 2)
  1. IL MORO – „Il Moro di San Giovanni” IGT Toscana Rosso 2010  – II (1,3)
  2. TENUTA LENZINI – Syrah IGT Toscana Rosso 2009  – II (1,3)
  3. BADIA DI MORRONA – „N’Antia” IGT Toscana Rosso 2009   – II (2,3)
  1. AGRILECIS – Vermentino di Sardegna DOC 2012 (nie był degustowany podczas lunchu  – non e stato degustato durante il lunch)

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *